Επίσκεψη Οδοντίατρου

Στα πλαίσια των προληπτικών δραστηριοτήτων του Κέντρου Υγείας Νεάπολης, υλοποιήθηκε δράση ενημέρωσης για θέματα προληπτικής Οδοντιατρικής, για την στοματική Υγεία και την Υγιεινή διατροφή στις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας. 

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι στο οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας Νεάπολης έχετε την δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού κατά προτεραιότητα για οδοντιατρικό έλεγχο και οδοντιατρικές εργασίες στα παιδιά, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Για πληροφορίες και ορισμό ραντεβού τηλεφωνήστε στο 2310960408, 2310529246. Προσοχή: Κατά την επίσκεψη στο οδοντιατρείο , να έχετε μαζί την οδοντόβουρτσα του παιδιού. 

Σας θυμίζουμε ότι οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη διατήρηση της στοματικής υγείας του παιδιού:

  • Προτρέποντας τον παιδί να βουρτσίζει τα δόντια του με φθοριούχο οδοντόπαστα δύο φορές την ημέρα – η μια φορά θα πρέπει οπωσδήποτε το βράδυ το βράδυ, πριν πάει για ύπνο. Οι γονείς, εκτός από την επίβλεψη του βουρτσίσματος των παιδιών, καλό είναι να βουρτσίζουν τα δόντια τους ταυτόχρονα με τα παιδιά και να αποτελούν έτσι θετικό πρότυπο για τη φροντίδα των παιδιών.
  • Να θυμάστε ότι τα γλυκίσματα και τα ροφήματα που έχουν ζάχαρη (αναψυκτικά, χυμοί με ζάχαρη κ.α) είναι βλαπτικά για τα δόντια αλλά και για τη γενική υγεία του παιδιού και καλό είναι να καταναλώνονται μετά το φαγητό και όχι ανάμεσα στα γεύματα.
  • Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι όλα τα παιδιά χρειάζεται να επισκέπτονται τον οδοντίατρο δύο φορές τον χρόνο για προληπτική εξέταση και τοπική εφαρμογή φθορίου (φθορίωση), που βοηθάει στην προστασία των δοντιών από την τερηδόνα.