Ταξίδι στον πολιτισμό των Ρομά

 

Την Παρασκευή 19/04/2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία εκδήλωση αφιερωμένη στους Ρομά με τίτλο: «Ταξίδι στην κουλτούρα και στον πολιτισμό των Ρομά» . Η συγκεκριμένη βιωματική δράση, που είχε τη μορφή έκθεσης και παρουσίασης εργασιών όλων των τάξεων, στόχευε στην ανάδειξη της κουλτούρας και του πολιτισμού των Ρομά, στην ουσιαστική γνωριμία των παιδιών Ρομά και μη Ρομά μεταξύ τους, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τα στερεότυπα, οι προκαταλήψεις και ο φόβος προς τη διαφορετικότητα και αποτελεί διάχυση των αποτελεσμάτων μιας τρίμηνης παιδαγωγικής παρέμβασης.

Οι συντονιστές της διοργάνωσης ήταν η Διευθύντρια του Σχολείου Αθανασία Κυρέζη, η Ειδική Παιδαγωγός Γεωργία Στούπα, η Εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης Ελεονόρα Παναγιωτίδου, η Εκπαιδευτικός του Τμήματος Υποδοχής Ειρήνη Μισιάκα, η Εικαστικός Αλεξάνδρα Λαγούδη, η Πληροφορικός Ελένη Μπαμπλή και ο Γυμναστής Γιώργος Καρανίσας . Στο έργο αυτό συνέβαλαν με τις δράσεις τους μαθητές όλων των τμημάτων και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας Καρασαββίδου Συλβάνα , εκπρόσωπος του Δήμου Παύλου Μελά, ο πατήρ  Αθηναγόρας από τον Φάρο του κόσμου στον Δενδροπόταμο και ο πατήρ  Χρυσόστομος της ενορίας μας.