Η Ζωή μου Ποδήλατο

Τη Δευτέρα 27/3 με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό υλοποιήσαμε τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ποδηλατώ με ασφάλεια και χαμόγελο” με φορέα υλοποίησης τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΘ). Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του Σχολικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας “Η ζωή μου Ποδήλατο”, που εκπονείται  από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Γιώτα Αφεντουλίδου και κ. Γιώργο Καρανίσα, με τους μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1, Ε2 και ΣΤ1 και έχει ως κύριο σκοπό την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που να περιλαμβάνει το ποδήλατο. 

Η κ. Έλενα Πεταλωτή, πρόεδρος του συλλόγου (ΠΑΣΘ), με βοηθούς την κ. Έφη και τον κ. Βασίλη, μας ενημέρωσαν για τους κανόνες ασφαλείας στο δρόμο όταν είμαστε ποδηλάτες ή όταν κινούμαστε πεζοί ή οδηγούμε κάποιο όχημα και πρέπει να προσέχουμε και να σεβόμαστε τους/τις ποδηλάτες/ισσες. Στη συνέχεια, μας ενημέρωσαν για τα οφέλη της άσκησης με το ποδήλατο και κατόπιν συνεχίσαμε τις δράσεις του προγράμματος στον αύλειο χώρο του σχολείου. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Ανακύκλωσης και Εθελοντισμού κ. Σάκης Λαζαρίδης τόνισε τα οφέλη της μετακίνησης με το ποδήλατο για το περιβάλλον και την αξία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας με την εξασφάλιση πόρων για τις επόμενες γενιές καθώς  η χρήση ποδηλάτου είναι μη επιβλαβής για το περιβάλλον. Στο βιωματικό μέρος έλαβαν μέρος οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων σε διάφορους ρόλους για να δούμε στην πράξη τους τρόπους και τους κανόνες μετακίνησης με το ποδήλατο σε πραγματικές συνθήκες. 

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με ενθουσιασμό και κέφι σε όλες τις δράσεις! Τις δραστηριότητές μας ενθάρρυναν η Σχ. Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Βασιλειάδου Όλγα  και ο Σχ. Σύμβουλος των Δασκάλων κ. Βουδρισλής Νίκος.

Στο τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους/στις μαθητές/τριες του προγράμματος και δόθηκε η υπόσχεση να ανταμώσουμε σύντομα σε νέες δράσεις με τα ποδήλατά μας!