Συναθλούμαι –Συνυπάρχω-Συνεκπαιδεύομαι-Συναισθάνομαι « Χωρίς διακρίσεις είμαστε καλύτεροι»

Στα πλαίσια του έργου « Πολιτιστικές-Αθλητικές δράσεις για την  ανάδειξη του Ολυμπιακού ιδεώδους στην Μακεδονία και την Θράκη» υλοποιήθηκε στο σχολείο μας η Αθλητική εκδήλωση- δράση που σκοπό είχε την γνωριμία με τα αθλήματα και όχι μόνο. Κεντρικός στόχος , να ενεργοποιήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες κατανοώντας ότι ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγεί  στην απόκτηση  υγιούς τρόπου ζωής και στη βελτίωσης της φυσικής κατάστασης.

Η άξια της άθλησης  έχει πολλαπλούς στόχους  στην ανάδειξη  της προσωπικότητας μας και στην εκγύμναση του σώματος μας.

Η αθλητική αυτή εκδήλωση συνέπεσε  με την μηνιαία  προγραμματισμένη επίσκεψη του 5ου Ειδικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο σχολείο μας, στα πλαίσια του προγράμματος συνεκπαίδευσης με τίτλο «Γυμνάζομαι με τους φίλους μου» που εκπονείται από το Ε1 τμήμα καθόλη την διάρκεια της χρονιάς  ,με υπευθύνους εκπαιδευτικούς την  Μπρατάνη Άννα  ,δασκάλα  του τμήματος  και  τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανίσα Γεώργιο.

Με κεντρικό σύνθημα «Χωρίς διακρίσεις είμαστε καλύτεροι» αναδείχτηκε η ευαισθητοποίηση ,η ενσυναίσθηση ,η αποδοχή του άλλου.

Συναθλούμαι και Συνυπάρχω ,Συνεκπαιδεύομαι και Συναισθάνομαι

λέξεις με νόημα  και αξία πλαισίωσαν την εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία. Σε κάθε γωνιά του σχολείου μας υπήρχαν σταθμοί με αθλήματα και οι μαθητές/τριες  ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά. Είχαν την ευκαιρία να περάσουν απ όλους τους σταθμούς στη διάρκεια της εκδήλωσης έχοντας  μια ευκαιρία συμμετοχής.

Τα παιδιά γνώρισαν τα αγωνίσματα του στίβου ,της καλαθοσφαίρισης της αντισφαίρισης ,της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, της πετοσφαίρισης  του Ταε Κβον Ντο, της Ρωμαϊκής Πάλης  και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες.

Συνδυάσαμε τον αθλητισμό με την κατάκτηση της γνώσης στα πλαίσια μιας υγιούς συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης των ατόμων.

Εξάλλου η μάθηση καλλιεργεί τη σκέψη.

Αθλητισμός χωρίς διακρίσεις.

Μακάρι να υπάρχουν ανάλογες δράσεις και στο μέλλον!!!