Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών στο σχολείο μας

  Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 επισκέφτηκαν το σχολείο μας, κατόπιν πρόσκλησης της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων, η εκπαιδεύτρια κινητικότητας κα Μπαξεβάνη Φωτεινή και ο εκπαιδευτής σκύλων-οδηγών για άτομα με τύφλωση, κ. Λευτέρης Κιταντζής, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με το θέμα της εκπαίδευσης, αυτοεξυπηρέτησης και κινητικότητας των ατόμων με τύφλωση και προβλήματα όρασης.          

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν τα τμήματα Ε1, Ε2 και Β3 του σχολείου μας. Αρχικά έγινε η προβολή ενός βίντεο το οποίο ενημέρωνε αναφορικά με την εκπαίδευση, αυτοεξυπηρέτηση και κινητικότητα των ατόμων με τύφλωση και προβλήματα όρασης. Στη συνέχεια η κα. Μπαξεβάνη μίλησε για τον τρόπο που εκπαιδεύονται άτομα με τύφλωση και προβλήματα όρασης στην κινητικότητα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και έδειξε στους μαθητές τη χρήση του λευκού μπαστουνιού. Ορισμένοι μαθητές δοκίμασαν να κινηθούν με αυτό έχοντας κλειστά μάτια και ένα βλέποντα συνοδό-συμμαθητή. 

Στο τέλος, ο εκπαιδευτής σκύλων οδηγών κ. Λευτέρης Κιταντζής μίλησε στα παιδιά για το πως εκπαιδεύεται ένας σκύλος-οδηγός και ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά και η στάση μας απέναντι σε σκύλους-οδηγούς.