Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

       Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου , Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης με τις Δ΄ τάξεις του σχολείου μας, διοργάνωσε κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης , οργανωμένα παιχνίδια, αθλοπαιδιές, καθώς και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Οι μαθητές/-τριες συνοδεύονταν από τους/τις εκπαιδευτικούς της τάξης τους και τους / τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.

       Με βάση τον ισχυρό συμβολισμό της ημέρας και την ανάγκη να υπογραμμίσουμε τη σωματική και ψυχολογική ευημερία των παιδιών με αναπηρία, η συμμετοχή των μαθητών/ τριών  στις αθλητικές δραστηριότητες και κυρίως η ισότιμη πρόσβαση σε αυτές, επεσήμανε ένα ηχηρό μήνυμα για όλους μας: Το ότι υπάρχει αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν όλες οι μορφές διάκρισης και αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία, ώστε να ενσωματωθούν ομαλά, τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον, μέσα πάντα σε ένα κλίμα σεβασμού και συμπεριληπτικότητας.

  Τέλος, την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές / τριες της Στ τάξης ενώ τίμησαν με την παρουσία τους οι Διευθύντριες των σχολείων , καθώς και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Βουδρισλής Νικόλαος.