ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Στο πλαίσιο σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του σχολείου μας το τμήμα Ε1 με την δασκάλα τους Μπρατάνη Άννα και σε συνεργασία με τον γυμναστή του σχολείου Καρανίσα Γεώργιο πραγματοποίησαν καθόλη την διάρκεια της χρονιάς ένα  πρόγραμμα ενταξιακής δράσης ,συνεκπαίδευσης σε συνεργασία με το 5ο Ειδικό Σχολείο Ευκαρπίας.

Κατά  την διάρκεια της χρονιάς το 5ο Ειδικό Σχολείο επισκέφτηκε πολλές φορές το σχολείο μας και συμμετείχε σε κοινές δράσεις, δραστηριότητες, πολλά παιχνίδια και γυμναστική  με τους μαθητές. Πρωταρχικός στόχος μας ήταν η διάσταση της φιλίας και η ένταξη των παιδιών ,όπως και η ενσωμάτωση στο παιχνίδι ,η βελτίωση της συμπεριφοράς των μαθητών ,η ευαισθητοποίηση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καλλιέργεια σεβασμού  της διαφορετικότητας.

Με κεντρικό σύνθημα ’’η αξία της φιλίας στη ζωή μας’’ και ‘’γυμνάζομαι με τους φίλους μου’’  ,το πρόγραμμα δημιούργησε σε όλα τα παιδιά όμορφα συναισθήματα ,έμαθαν την αξία της αποδοχής του ‘’άλλου’’, την συνεργασία, την διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία δημιουργώντας ένα θετικό πρόσημο σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή η κοινή δράση βάζοντας ένα λιθαράκι με τον τρόπο τους στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης.