Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Με θέμα

«Κανόνες για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παραλία»

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Κανόνες για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παραλία». Πιο συγκεκριμένα:

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό με την επωνυμία SAFE WATER SPORTS, προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κανόνες για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παραλία» για το σχολικό έτος 2023-2024.

Ο διαγωνισμός αφορά στην δημιουργία ζωγραφικών έργων από μαθητές δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το θέμα της ασφάλειας στη θάλασσα, την παραλία και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής. Βασικός σκοπός και επιδίωξη του διαγωνισμού αυτού είναι, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να αντιληφθούν τα παιδιά τους κινδύνους στην παραλία και τη θάλασσα, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης-παρακίνησης θα παρουσιάσουν στα παιδιά σχετικά video του προγράμματος «Safe water sports», οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της πληροφορικής και στη συνέχεια, η εκπαιδευτικός των Εικαστικών θα καθοδηγήσει και θα επιμεληθεί τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/τριών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 6-8:

https://www.youtube.com/watch?v=r2JUPtO7xbE

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Safe Water Sports για ηλικίες 9+:

https://safewatersports.com/el/component/yendifvideoshare/video/30-safe-water-sports-9

Καλή μας επιτυχία!!!