Διαγωνισμός:Σχολικός αθλητισμός και Συμπερίληψη

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Σχολικός Αθλητισμός και Συμπερίληψη»

Μετά τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ «Par-OLYMPIA Festival, Αθλητισμός και Συμπερίληψη – Inclusion in Sports» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 9:30-13:00 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Par-OLYMPIA Sport Event, δηλώσαμε συμμετοχή, με τους μαθητές/τριες των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, στην διαδικασία βράβευσης των δράσεων και υποβάλλαμε τα παρακάτω:

  1. Ένα video διάρκειας μέχρι τρία λεπτά της ώρας με τίτλο: «Γνωρίζω το Παραολυμπιακό άθλημα Boccia-Ευαισθητοποιούμαι – Συμμετέχω».

Γνωρίζω το Παραολυμπιακό Άθλημα Boccia – Ευαισθητοποιούμαι – Συμμετέχω – YouTube

  1. Τις απαντήσεις σε ένα παραολυμπιακό κουίζ (20 ερωτήσεων).
  2. Εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης.

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη, μέσα από τη γνωριμία με το άθλημα Boccia, της τεράστιας σημασίας του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στη δημιουργία μιας κοινωνίας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι ανεκτική στη διαφορετικότητα και τον σεβασμό των άλλων.

Στόχοι της δράσης είναι:

1) να γνωρίσουν οι μαθητές το  Παραολυμπιακό άθλημα Boccia,

2) να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο τις αξίες του Ολυμπισμού μέσα από το παιχνίδι και να τις  μεταφέρουν στην καθημερινή τους ζωή.

Μαθησιακά αποτελέσματα:

  • Οι μαθητές/τριες παρακινήθηκαν να συμμετάσχουν και να συνεργάζονται στα πλαίσια της ομάδας.
  • Δόθηκε η δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, έμαθαν να παίρνουν πρωτοβουλίες και ευθύνες στην υλοποίηση κοινών δράσεων.
  • Έμαθαν να λειτουργούν αντίστοιχα και ως αυριανοί πολίτες, στην ίδια την κοινωνία.
  • Η συμμετοχή των παιδιών σε δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αποφέρει οφέλη όπως η αποδοχή του διαφορετικού, η κοινωνικοποίηση των παιδιών με ΕΕΑ, αλλά και η ανάδειξη όλων των παιδιών σε ενεργούς πολίτες.

 

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης των παραδοτέων από την επιτροπή βράβευσης, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα (α) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και (β) της Παραολυμπιακής Επιτροπής (Δεκέμβριος 2023), ενώ σε ό,τι αφορά την εκδήλωση βράβευσης των σχολικών μονάδων θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

 

Φορείς υλοποίησης/ενημέρωσης:

– Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

– Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή  

Τον συντονισμό των δράσεων και την επιμέλεια  των παραδοτέων είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης. Τα βραβευθέντα σχολεία θα λάβουν αθλητικό εξοπλισμό για το Σχολείο τους και επιπλέον βραβεία που θα ανακοινωθούν.

Οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/τριών αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων Φυσικής Αγωγής, στην είσοδο του σχολείου, στο πλαίσιο διάχυσης των καλών πρακτικών.

                          

Καλή μας επιτυχία!!!