Υποβολή Καλλιτεχνικών Δημιουργιών ΕΘΝΟΑ- 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

 

Σήμερα υποβάλαμε τις Καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητριών μας στον διαγωνισμό της ΕΘΝ.Ο.Α. (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2022-2023 που εκπονήθηκε από το σχολείο μας με συντονίστρια την κα Γιώτα Αφεντουλίδου, εκπαιδευτικό Φυσικής αγωγής.  

Η συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών του σχολείου μας στο πρόγραμμα  αποτέλεσε ένα  όμορφο ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, στα Ολυμπιακά αθλήματα, τις αξίες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Όλη η σχολική κοινότητα βίωσε μοναδικά συναισθήματα καθόλη τη διάρκεια της Ολυμπιακής εβδομάδας, μέσα από ποικιλία  δράσεων που απογείωσαν το κέφι και την ενέργεια όλων μας! Μπορείτε  να δείτε  την Αποτύπωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (project) με τίτλο: “Άθληση και υγεία στη φύση που αγαπώ” που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας στο σύνδεσμο:   https://drive.google.com/file/d/1fBwIzx8jxB2U-NZ8GNNjdl62gTorTmeZ/view?usp=sharing 

Τέλος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία θα προσφέρουν μετά από κλήρωση σε 13 σχολεία της Ελλάδας και σε 1 σχολείο της Κύπρου και 1 σχολείο της Ομογένειας, τριήμερη εκδρομή με δωρεάν μετακίνηση, διαμονή και διατροφή στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2023. Στην κλήρωση θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μόνο οι σχολικές μονάδες που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας. Η διαδικασία της κλήρωσης αλλά και οι λεπτομέρειες που θα αφορούν την τριήμερη εκδρομή  (οι ημερομηνίες και ο αριθμός συμμετεχόντων/ σχολείο) θα ανακοινωθούν με τη λήξη του προγράμματος της Ολυμπιακής εβδομάδας.  

 

Ευχαριστούμε όλους/όλες όσους/όσες συμμετείχαν στο πρόγραμμα και κυρίως την  ΕΘΝ.Ο.Α. που μας έδωσε το έναυσμα για να υλοποιήσουμε αυτές τις υπέροχες δράσεις που θα αφήσουν ανεξίτηλο αποτύπωμα στις ψυχές και τη σκέψη των μαθητών/τριών μας!

 

Καλή μας επιτυχία!!!