Επίσκεψη Ολυμπιονίκη στο σχολείο μας

H επίσκεψη του υπεραθλητή κ. Χρήστου Γαρέφη σήμερα στο σχολείο μας ολοκλήρωσε τον κύκλο επισκέψεων στο πλαίσιο των δράσεων της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία

Η εμπειρία και η προσφορά του στον αθλητισμό είναι μεγάλη. Έχει λάβει πολλές εκκινήσεις σε αγώνες διαφορετικών αθλημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει γνωρίσει σε παιδιά και ενήλικες το άθλημα της κολύμβησης από το 1980 έως σήμερα. Έχει εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα σε 4 διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα (κολύμβηση, υδατοσφαίριση ιστιοπλοΐα, τρίαθλο). Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκάφος τύπου Τornado και συναθλητή τον Ιορδάνη Πασχαλίδη και κατέλαβαν τη 12η θέση. Από το 2012 ασχολείται με το τρίαθλο. Από το Μάρτιο 2013 έως και τον Οκτώβριο 2018 έχει στη κατοχή του 14 χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα τριάθλου της ΙΤU-Ironman.  Με αμεσότητα και θερμό λόγο καθήλωσε τους μαθητές/τριες των τάξεων ΣΤ΄ και Ε΄ και έδωσε μαθήματα ζωής για την άσκηση, την υγεία, τη συνεργασία, τον αυτοέλεγχο, την ανακάλυψη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και του ταλέντου που θα δώσει νόημα και σκοπό στη ζωή κάθε παιδιού. Απάντησε πρόθυμα στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που του έκαναν οι μαθητές-μαθήτριες και δέχτηκε να συναντήσει παιδιά από άλλες τάξεις, που με ζωηρό ενδιαφέρον θέλησαν να του μιλήσουν και να τον γνωρίσουν από κοντά. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν βιωματικές δράσεις στην αυλή που απογείωσαν την ενέργεια και τον ενθουσιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέλος οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης θέλησαν να του χαρίσουν ένα αναμνηστικό λεύκωμα με ζωγραφιές τους από τη συμμετοχή τους στο Σχολικό πρόγραμμα Αγωγής υγείας “Safe water sports”. Μας υποσχέθηκε να επισκεφθεί και πάλι το σχολείο μας με την πρώτη ευκαιρία! 

Θερμές ευχαριστίες στη Διεύθυνση και στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας που στήριξαν ενεργά όλες τις δράσεις! Θερμές ευχαριστίες επίσης στον συνάδελφο Thanassis Frossinis για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ) σε συνεργασία με τους Ολυμπιονίκες κ.κ. Αντώνη Τσαπατάκη και Χρήστο Γαρέφη με τίτλο «Αθλητική Παιδεία σε μικρούς και μεγάλους», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης και εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής των Δημοτικών Σχολείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2022-2023. Δυστυχώς ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σήμερα. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον κ. Βουδρισλή Νίκο, Σχ. Σύμβουλο ΠΕ70, που ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα του σχολείου μας και ενθαρρύνει τις δράσεις μας!