1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε τη βράβευση του σχολείου μας στην 1η θέση, για τη συμμετοχή μας στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Πόντο κατά το περσινό σχ. έτος 2019-2020, στην κατηγορία project με θέμα «Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ».

Οι μαθητές/τριες του Α1 με τη δασκάλα τους και οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και συντονίστρια του προγράμματος, καθώς επίσης και ο εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής με την εκπαιδευτικό της Μουσικής εκπόνησαν και υπέβαλαν ένα project με θέμα τη διατροφή στον Πόντο.

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ2, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες – με τη βοήθεια της τεχνολογίας – ερεύνησαν, μελέτησαν, κατέγραψαν και αξιολόγησαν πολύτιμες πληροφορίες – πολλές φορές και από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Αυτές ταξινομήθηκαν και παρουσιάστηκαν με εικαστικές, καλλιτεχνικές δράσεις ζωγραφικής και μαγειρικής και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Ιδιαίτερη θέση στις δράσεις μας κατείχαν οι μικροί μας μαθητές . Με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου “Ένωση Ποντίων Πολίχνης” παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν τα γνωστά ποντιακά ωτία. Έπαιξαν τσιφτ΄-τεκ (μονά-ζυγά), παιχνίδι που παιζόταν στον Πόντο, χρησιμοποιώντας λεφτοκάρια (φουντούκια).

Στο χώρο του σχολείου μας εκτέθηκαν μαγειρικά σκεύη και εργαλεία παρασκευής και συντήρησης τροφίμων εκείνης της εποχής. Η αίθουσα πλημμύρισε από τραγούδια, χορούς και μυρωδιές του Πόντου γιατί … η γεύση, ο χορός και το τραγούδι είναι μνήμες.

“Με αγάπη και μεράκι η παράδοση συνεχίζεται. Ας φυτέψουμε τον σπόρο στις καρδιές των μαθητών μας!”

Σημείωση: Λόγω των φετινών συνθηκών και περιορισμών, η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης στη Θεσσαλονίκη δε θα πραγματοποιηθεί. Δεν αποκλείεται -αν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν- να οργανώσει  η οργανωτική επιτροπή  κάτι προς τη λήξη του σχολικού έτους, αλλά αυτό θα το δουν εν καιρώ και  θα μας ενημερώσουν έγκαιρα για την πιθανή συμμετοχή μας. 

Για να δείτε το project όπως αυτό υποβλήθηκε στον διαγωνισμό, πατήστε Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ