ΒΡΑΒΕΙΟ-Παραολυμπιακό Φεστιβάλ Par-OLYMPIA

Με τη συνεργασία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου η εκδήλωση βράβευσης των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ Par-OLYMPIA και έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό «Σχολικός Αθλητισμός και Συμπερίληψη». 

Περισσότερα από εκατό σχολεία από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παραολυμπιακών Αθλημάτων που υλοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Par-OLYMPIA και στη συνέχεια έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς Παραολυμπιακού Βίντεο, Παραολυμπιακής ζωγραφικής/αφίσας και Παραολυμπιακών γνώσεων.

Το σχολείο μας βραβεύτηκε στην κατηγορία «Καλύτερα Παραολυμπιακά Έργα Ζωγραφικής / Αφίσας» μαζί με άλλα δύο σχολεία. Πιο αναλυτικά:

  •  1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης για την αφίσα «Παραολυμπιακό Κολάζ»
  •  3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης
  •  Γυμνάσιο Ριζωμάτων Ημαθίας

Πριν λίγες μέρες παραλάβαμε αθλητικό υλικό για τη βράβευσή μας και ο ενθουσιασμός μας δεν περιγράφεται! Πιο συγκεκριμένα παραλάβαμε ένα πλήρες σετ Boccia και μία μπάλα με κουδουνάκια για το Παραολυμπιακό άθλημα Goalball.

Στο σχολείο μας δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα σε δράσεις και προγράμματα που προάγουν την αποδοχή, την συμπερίληψη, τον σεβασμό και τη φιλία. Το αθλητικό υλικό που παραλάβαμε θα μας βοηθήσει σίγουρα σε αυτή μας την προσπάθεια!

Καλή και δημιουργική συνέχεια!