ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε σήμερα στο σχολείο μας τους Ομοσπονδιακούς προπονητές της καλαθοσφαίρισης κ. Χαρμπαλή Θωμά, κ. Δοξάκη Γιώργο και κ. Φώτη οι οποίοι μετέδωσαν τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για το μοναδικό άθλημα της Καλαθοσφαίρισης! Στην υλοποίηση του προγράμματος  συμμετείχαν με ενθουσιασμό και κέφι οι μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο: «Το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Τρίποντα στα σχολεία», απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ ́, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού σχολείου στην Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2023-2024.

    Σκοπός του  προγράμματος είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Αθλητικά Ιδεώδη. Στόχος του προγράμματος είναι να προάγει την ισότητα των δύο φύλων καθώς και να έρθουν σε επαφή με το άθλημα όσο περισσότερα αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών και να τους δοθεί το ερέθισμα να συνεχίσουν να αθλούνται περαιτέρω. Επίσης, μέσα από την σωστή καθοδήγηση, να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος και την σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του κάθε προγράμματος, θα γίνουν αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος καθώς και θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις και ομιλίες από ομοσπονδιακούς προπονητές Καλαθοσφαίρισης και Διεθνείς αθλητές και αθλήτριες και επιστημονικούς συνεργάτες σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

  • Η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται μόνο με πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής ή και προπονητές/τριες με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή και από μέλη του Συλλόγου Ολυμπιονικών, αθλητές Εθνικών ομάδων ή διακεκριμένους αθλητές σε παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
  • Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να πραγματοποιείται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  • Οι μαθητές/τριες δεν μπορούν να συμμετέχουν στο αθλητικό πρόγραμμα εάν δεν έχουν προσκομίσει συμπληρωμένο και σε ισχύ το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).»