10η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας  οργάνωσαν με μεράκι και ενθουσιασμό τον εορτασμό της 10ης Αθλητικής ημέρας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο μας δήλωσε συμμετοχή: 

Α) Στην 2η Πανελλαδική «Σκυταλοδρομία του ΕΥ» 

Με αφόρμηση την 2η Σκυταλοδρομία για το ΕΥ, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή  και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, γιορτάσαμε την 10η Πανελλήνια ημέρα Αθλητισμού στο σχολείο μας. Δημιουργήσαμε αυτοσχέδιες σκυτάλες  και κάθε τμήμα επέλεξε το δικό του ΕΥ, για να συζητήσει διεξοδικά γι΄ αυτό. Βγήκαμε στην αυλή, τρέξαμε με τις σκυτάλες μας με ενθουσιασμό και κέφι και μεταφέραμε όλα τα συνθήματα με το ΕΥ – ΕΥζην, ΕΥτυχία, ΕΥσυνειδησία, ΕΥαγωνίζεσθαι, ΕΥρωστία, ΕΥθύνη, ΕΥγένεια, ΕΥπρέπεια, ΕΥεξία, ΕΥγνωμοσύνη, ΕΥσέβεια, ΕΥημερία- σε έναν πίνακα. Στο τέλος, δημιουργήσαμε με χαρτονένια συννεφάκια τη φράση που αποτέλεσε το motto της δράσης μας: «Η σκέψη μας στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. ΕΥημερία ΞΑΝΑ!!!». Συμμετείχαν και τα 255 παιδιά του σχολείου μας διανύοντας συνολικά 25.500m. 

 Η συμβολική αυτή διαδρομή, εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπεριείχε και τις Ολυμπιακές Αξίες των οποίων η επιρροή είναι απαράμιλλη στην βελτίωση της κοινωνίας μας. Τα παιδιά έτρεξαν, τελικά, για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζειν-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-Ευγένεια κ.ά.) είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα. 

 Μετά το τέλος της «Σκυταλοδρομίας του ΕΥ», το σχολείο μας δήλωσε συμμετοχή για να συμμετάσχει στην διαδικασία βράβευσης των δράσεων.

    Τα βραβευθέντα σχολεία θα λάβουν αθλητικό εξοπλισμό για το Σχολείο τους και επιπλέον βραβεία που θα ανακοινωθούν.  

Β) Στο 7Ο  ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Σχολικός Αθλητισμός και Συμπερίληψη»

Παράλληλα, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν στο 7ο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ «Par-OLYMPIA Festival, Αθλητισμός και Συμπερίληψη – Inclusion in Sports, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Par-OLYMPIA Sport Event, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

    Για τους μαθητές/μαθήτριες που δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δια ζώσης στις εκδηλώσεις του Παραολυμπιακού Φεστιβάλ «Par-OLYMPIA Sport Event» έγινε ζωντανή μετάδοση (live-streaming). 

Έτσι οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το πρόγραμμα του φεστιβάλ που περιελάβανε (α) έκθεση φωτογραφίας παραολυμπιακών αγώνων και αθλητών/αθλητριών, (β) θεματικές συζητήσεις με διακεκριμένους Έλληνες Παραολυμπιονίκες/Ολυμπιονίκες σχετικά με τον αθλητισμό, τη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την αποδοχή της ετερότητας και της ποικιλομορφίας κ.ά. και (γ) βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις που αναφέρονται στο Παραολυμπιακό Κίνημα.

    Επίσης το σχολείο μας συμμετέχει στον διαγωνισμό «Σχολικός Αθλητισμός και Συμπερίληψη» με εικαστικά έργα των μαθητών-τριών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

    Τα βραβευθέντα σχολεία θα λάβουν αθλητικό εξοπλισμό Παραολυμπιακών Αθλημάτων για το σχολείο τους και επιπλέον βραβεία που πρόκειται να ανακοινωθούν.

 

Καλή μας επιτυχία!