3 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities)

Α στη λέξη ΑΜΕΑ δεν σημαίνει Αόρατοι άλλα Άτομα, όπως Εσύ και Εγώ.

Άτομα με ίσες ευκαιρίες στην υγεία και την εκπαίδευση, Άτομα που έχουν τις ίδιες δυνατότητες για προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη, Άτομα με ευαισθησίες, ικανότητες και ταλέντα.

3 Δεκεμβρίου: Ημέρα όχι τυχαία μιας και από το 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ, αφιερώνοντας την ημέρα αυτή στα Άτομα Με Αναπηρία

Αποτελεί μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ίσες ευκαιρίες και κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων τους.

Σκοπός της ημέρας είναι να υπενθυμίσει στις κυβερνήσεις , στους οργανισμούς, ακόμη και σε όλους εμάς, τους απλούς πολίτες το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία .

Aυτήν την ημέρα τα δυο τμήματα της της Ε τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κλειστό Γυμναστήριο  Ευκαρπίας για να συμμετέχουν στην εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά .

 Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα .Συνεργάστηκαν, δημιούργησαν  ,έπαιξαν μαζί  με τα παιδιά του 5ου Ειδικού Σχολείου Ευκαρπίας συνειδητοποιώντας ότι

                   « Όλοι είμαστε διαφορετικοί –όλοι είμαστε ίσοι»