Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

 

 Με τη βοήθεια του θεού ετοιμάσαμε και φέτος μία γιορτή αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες!     Βέβαια λόγω των συνθηκών παρουσιάστηκε σχεδόν ένα μήνα μετά – και εξωτερικά στον αύλειο χώρο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ – αλλά αυτό δε μας ενόχλησε, γιατί τα μηνύματα της ζωής των τριών Ιεραρχών είναι πάντα επίκαιρα και δεν περιορίζονται από συγκεκριμένες ημερομηνίες.  Τα παιδιά κατάφεραν παρ’ όλες τις δυσκολίες να παρουσιάσουν τη ζωή, το έργο και κάποια μηνύματα από τη διδασκαλία των τριών Ιεραρχών. Μέσα από 3 επίκαιρα μικρά θεατρικά φάνηκε και μία πτυχή της ζωής και του χαρακτήρα του κάθε Ιεράρχη. 

Ο Μέγας Βασίλειος φάνηκε ένας αληθινός επίσκοπος. Δεν υπολόγισε ούτε περιουσία, ούτε εξορία, ούτε θάνατο, προκειμένου να κρατήσει αληθινή την πίστη του στον τριαδικό Θεό. 

   Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, μέσα από τη δυνατή προσευχή του τη στιγμή της θαλασσοταραχής, κατάφερε να γαληνεύσει την τρικυμία φανερώνοντας έτσι τη δυνατή του πίστη. 

   Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δε δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση ακόμα και με τη Βασίλισσα και να φανερώσει την αδικία της προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φτωχών και αδύναμων συνανθρώπων του.

    Ας είναι οι Τρεις Ιεράρχες ένα αιώνιο πρότυπο για όλους μας- παιδιά, γονείς, δασκάλους, ιερείς! Να έχουμε την ευχή τους!