Γιορτή Τριών Ιεραρχών Γ’ τάξη

 

30 Ιανουαρίου!

Μέρα χαράς και τιμής στους τρεις μέγιστους Φωστήρες της τρισηλίου Θεότητος, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο Θεολόγο και τον  Ιωάννη Χρυσόστομο, και μέρα γιορτής των μαθητών και των δασκάλων.

Το σχολείο  μας, πιστό στην παράδοση,  πραγματοποίησε Εκκλησιασμό και μάλιστα με τη Σημαία μπροστά, μέσα στη φιλόξενη,νεόχτιστη Εκκλησία μας.

Αφού παρακολουθήσαμε τη θεία Λειτουργία και κοινώνησαν σχεδόν όλα τα παιδιά,ο κ. Γιάννης Μάγρας, ο υποδιευθυντής μας, μας μίλησε κατανοητά  και δυναμικά για τους Τρεις Ιεράρχες και το σπουδαίο έργο τους.

 Στη συνέχεια με μια απλή και όμορφη γιορτή, παρά τα εμπόδια των ιώσεων και των ασθενειών, η  Γ’ τάξη παρουσίασε στην αρχή  τη ζωή των τριών Ιεραρχών, τις τρεις πηγές από τις οποίες ξεπήδησαν, δηλαδή τις μητέρες τους, τα τρία στεφάνια που τους χάρισαν οι άνθρωποι, τρεις καρπούς των έργων του και τρία λουλούδια από τον κήπο των συγγραμμάτων τους.

Το δεύτερο  μέρος της γιορτής ήταν ένα γράμμα στον Δάσκαλο, δύο λέξεις που του χαρίζουν οι μαθητές του: Συγνώμη & Ευχαριστώ!

Με ένα τραγούδι που αναφερόταν σε κάθε δάσκαλο του σχολείου μας  και με ένα λουλούδι χαρισμένο στον καθένα, έκλεισε η όμορφη αυτή γιορτή, γεμίζοντάς μας με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης!

Χρόνια Πολλά!